26.11.2018

"Peygamberimiz ve Gençlik" Konulu Konferans

Güzelbahçe İlçe Müftülüğünce Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle; 22 Kasım 2018 Perşembe günü Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezinde saat 14.00'da “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferans düzenlendi.

Konuşmacı olarak D.E.Ü İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim EMİROĞLU'nun katıldığı Konferansa, Sayın Kaymakamımız Hüseyin KULÖZÜ, Garnizon Komutanı, Belediye Başkan Vekili, Narlıdere ve Urla İlçe Müftülerimizin yanı sıra Mülki amirler, Siyasi Parti temsilcileri, Okul Müdürleri, Din Görevlileri, İlçemizdeki Okullardan Öğrenciler ve vatandaşlarımız katıldı.

Düzenlenen program Yalı Cami İmam Hatibi Hikmet DEMİR'in Kuran-ı Kerim okunması ile başladı ve açılış konuşmasını İlçemiz Müftüsü Alaaddin TOSUN yaparak şunları ifade etti: “ 2018 Yılı Mevlid-i Nebi haftası ana teması Peygamberimiz ve Gençlik olarak belirlendi. Toplum olarak, aileler olarak gençlerimize iyi ve güzeli anlatmaya ve kendimiz de onlara iyi rol ve model olma konusunda neler yapmamız gerektiğini söyledi.

Programa konuşmacı olarak katılan D.E.Ü İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim EMİROĞLU, ‘Hz. Peygamber ve Gençlik’ konulu konferansı sundu.

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Güzelbahçe Şehit Abdullah Tayyip Olçok AİHL öğrencileri arasında yapılan "40 Hadis Ezber Yarışması" düzenlendi. Yarışmada 1.Gülbahar YÜREK'e 1 çeyrek altın, 2.Yunus Emre KURU'ya 250,00 ₺, 3.Tacettin DURMUŞ'a 200,00 ₺ ödül verildi. Program sonunda konfernsa katılanlara İkram Kitap ve  Gül takdimi yapıldı.