21.03.2018

"KINALI KUZULAR ÇANAKKALE YOLLARINDA" TİYATROSU DUYGULANDIRDI

Müftülüğümüz Kestanepazarı Hatay Kur'an Kursu öğrencileri 18 Mart Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümü dolayısıyla hazırlanan Çanakkale şehitlerini anma programında, Çanakkale ruhunu yurt yöneticisi Halil TAŞÇI'nın yazıp-yönettiği  “Kınalı Kuzular Çanakkale Yollarında” isimli tiyatro oyunuyla sahneledi.

21 Mart 2018 Çarşamba günü Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen anma programı Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunması ve İlçemiz Yavuz Selim Camii Müezzin-Kayyımı Ahmet İNAN'ın Kur'an tilaveti  ile başladı.

Programın açış konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Feyyaz İDİN "Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de Çanakkale Zaferidir. Bu zaferin tarihimizde ayrı bir yeri vardır. Hala gözler onunla yaşarır, yürekler onunla ürperir, düşünceler onunla yücelir. Sanki bugün meydana gelmiş gibi canlıdır. Unutulmamıştır, unutulamaz da... Çünkü o, anaların gözyaşıdır, Mehmetçiğin canı ve kanıdır. Çanakkale zaferi bütünüyle yaşanmış, inanılmaz hadiselerden oluşan gerçek bir destandır.

Çanakkale, anaların duası, eşlerin hasreti, evlatların yetimliğidir.”

Çanakkale Zaferi, Birinci Dünya Savaşında kahraman yiğitlerimizin cihanı hayrette bırakan gerçek bir iman ve eşsiz bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale Zaferi, bu aziz milletinin iman ve azminin, güç ve kuvvetinin canlı bir belgesidir.

Çanakkale, anaların duası, eşlerin hasreti, evlatların yetimliğidir”

Çanakkale Zaferi, vatanı ve milleti, dini ve devleti için canını Allah yolunda feda eden, yıkanmadan kanlı gömleğiyle kara toprağa giren ve Hakk'ın rızasına eren şehitlerin destanıdır.

Şu husus iyi bilinmelidir ki, milletimizin bekâsı şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sâhip olan nesiller yetiştirmekle mümkündür. Bunun için çocuklarımıza Çanakkale destânını ve ardındaki ruhu anlatmalı, aziz vatanımızın kıymetini öğretmeliyiz. Bu programın amacı da budur" ifadelerine yer verdi.

Beş perdeden oluşan, savaş döneminde yaşanan farklı hayat hikayelerinin, yaşanan zorlukların ve fedakarlıkların anlatıldığı ve izleyicilerin beğeni ile takip ettiği oyun, göz yaşları içerisinde izlendi. Duygulu anların yaşandığı programda İlçe Müftümüz Feyyaz İDİN, öğrencilerin gelişim ve kendilerini ifade etme kabiliyetlerine yönelik katkılarından dolayı tiyatro oyununu yazan ve yöneten kurs yöneticisi Halil TAŞÇI'ya plaket verdi.

Program çekilen hatıra fotoğrafı ve Türkiye Diyanet Vakfı Karabağlar Şubesi ile Karabağlar Dini ve Hayri Hizmetler Derneği tarafından yapılan ikram ile sona erdi.