18.05.2019

HAFIZ ÖĞRENCİLERİMİZ CAMİLERİMİZDE MUKABELE OKUYOR

Ramazan Ayı dolayısıyla İlçe Müftülüğümüzün koordinesinde aralıksız olarak tüm cami, mescit ve Kur’an Kurslarımızda mukabele geleneği, hafızlık kurslarımızda eğitim gören hafız öğrencilerimizin de katılımıyla  devam ediyor.

On bir ayın sultanı, afv ve mağfiret ayı mübarek Ramazan-ı Şerif'in gelmesiyle, Hz. Peygamberimizin (sav) Cebrail (as) ile her yıl ramazan ayında karşılıklı olarak Kur’an-ı Kerim’i okuma sünnetine riayeten, Müftülüğümüze bağlı camilerimizde din görevlilerimiz ve kurslarımızda kurs öğreticilerimizin yanı sıra Kur’an kurslarımızda hıfzını tamamlayan öğrencilerimiz tarafından mukabele usulü ile Kur’an-ı Kerim okunmaktadır.

İlçe Müftülüğümüze bağlı Kestanepazarı Hatay Kur'an Kursu, Evliyazade Akkuş Kur'an Kursu ve Aksaray Kur'an Kursu'nda eğitim gören ve hafızlığını tamamlayan 172 öğrencilerimiz ilçemizde 40 camimizde değişik vakitlerde mukabele okuyor.

Öğrencilerimiz, vatandaşlarımızın büyük ilgi gösterdiği bir geleneği yaşattıkları gibi hıfz ettikleri Kur'an-ı Kerim'i burada da ezbere okuyarak hafızlıklarını sağlamlaştırmış oluyorlar. İlçemizde hafız öğrencilerimizin sayısı arttıkça öğrencilerimiz tarafından mukabele okunan cami sayısının artması, buna bağlı olarak mukabele dinleyen camii cemaatinin  artması, okunan cüzleri can kulağıyla dinleyen ve takip eden camii cemaatimizin hafız öğrencilerin ezbere okuduğu mukabeleden duydukları memnuniyetlerini ifade etmeleri, Ramazan ayının ayrı bir manevi iklime dönüştüğünü gösteriyor.

Öğrencilerimizi, onları yetiştiren hocalarını, onları bizlere emanet eden anne-babalarını tebrik ediyor, kurslarımıza maddi-manevi desteklerini eksik etmeyen hami dernek/vakıf görevlilerimize ve hayırsever vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.