18.05.2019

İLÇEMİZDE 4 CAMİMİZDE HATİMLE TERAVİH NAMAZLARI DEVAM EDİYOR

İlçemizde hatimle teravih namazı kılma geleneği devam ettiriliyor. Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan-ı Şerifi dolu dolu geçirmek, bu ayın feyzinden ve bereketinden daha fazla istifade etmek, teravih namazlarında Kur'an-ı Kerim dinlemenin sevabından daha fazla yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, hatimle teravih namazına ilgi gösteriyor.

Karabağlar İlçe Müftülüğümüze bağlı dört camimizde kılınan hatimle teravih namazına her geçen gün teveccüh artıyor.

Hatimle teravih namazında her rekâtta bir sayfa Kur'an-ı Kerim okunuyor. Toplamda 20 rekâtta bir cüzün tamamen okunduğu namazlarda vatandaşlar, hem namazlarını kılmış hem de hatim yapmış oluyor.

Bu yıl ilçemizde ilk defa hatimle teravih namazı kılınan Fatih camiinde her geçen gün hatimle teravih namazına teveccühün arttığı müşahede edildi.

Hatimle teravih kılınmasındaki amaçlardan biri de hafızlığı teşvik ve hatimle teravih namazını yaygınlaştırmak,  hafız öğrencilerimizin sayılarını arttırmaktır. Bu noktadan hareketle İlçemizde bu yıl ilk defa Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursumuzda A Blok mescidinde de hatimle namaz kılınıyor. Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursumuzda hafızlığını tamamlayan 5 hafız öğrencimiz tarafından kıldırılan ve yine hafız öğrencilerin saf tuttuğu hatimle teravih namazı da ayrı bir gurur kaynağı olmuştur.

Hatimle Teravih Namazı Kılınan Camii ve Mescidlerimiz:

1-Yeşiltepe Merkez Camii (3. yılı):

İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Hafız Ahmet Şamil OK,

2-Karabağlar Fatih Camii (ilk defa):

Evliyazade Akkuş Kur'an Kursu Öğreticileri Musa ÇINAR ve Hatem GÖKYILDIZ ile Cami İmam-Hatibi Yunus ARIKAN,

3-Öktem Mescidi (8. yılı):

Kestanepazarı Kur'an Kursu Öğreticisi Ahmet AVCUL ve Bozyaka Hastanesi Mescidi İmam-Hatibi Yaşar ÜNEL,

4-Kestanepazarı Hatay Kur'an Kursu A Blok Mescidi (ilk defa):

Kestanepazarı Kur'an Kursu Hafız Öğrencileri;

Muhammed YUMRUTAŞ,

İbrahim ÖZDEMİR,

Ahmet Şamil GÜL,

Muhammed ARASAN,

Cumali Can GÖRDÜ tarafından kıldırılmaktadır.