24.05.2020

CAMİLERDE CEMAATLE İBADET EDİLMESİ, CUMA NAMAZI VE CUMA NAMAZI KILINACAK CAMİLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

29 Mayıs 2020 tarihinden itibaren camilerimizde sadece öğle ve ikindi vakitlerinde cemaatle namaz kılınmaya başlanacak,diğer vakitlerde münferiden kılınacaktır. CUMA NAMAZLARI, camilerin mevcut kapalı alanlarında  güvenli mesafenin korunamayacağı göz önünde bulundurularak,teması önlemek amacıyla avlusu bulunan ve müsait olan camilerde kılınacaktır.

İlçemizde avlusunda Cuma Namazı kılınacak camiler ve okullar;

Beşikçioğlu Camii,

Osman Paşa Camii,

Soğukkuyu Camii,

İhsan Gültekin Camii,

Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi,

Sakize Lahur Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi,

Muhsin Yazıcıoğlu Anadolu İmam Hatip Ortaokulu,

Dinleten Camii,

Dizdar Camii,

Yunus Emre Camii,

Hatice Bahriye Yağcı Camileridir.

Cuma namazı kılınacağı belirtilen camilerin dışındaki diğer camiler Cuma namazının kılınacağı vakitte kapalı tutulacaktır.Koronavirüs nedeniyle cami tuvaletleri ve abdest alma mekanları   kapalı olacağından, camiye gelen vatandaşlarımızın, yanında şahsi seccadelerini getirmeleri, evinde veya işyerinde abdest almış ve maskesini takmış bir şekilde gelmeleri,namaz kılarken de diğer namaz kılanlarla arasında her yönden en az 1,5 metre mesafe olacak şekilde saf tutmaları sağlık açısından zorunludur.İlanen duyurulur.
      Sokağa çıkma yasağı kapsamında yer alan vatandaşlarımızın evlerinde kalmaları rica olunur.