16.03.2020

TEMEL AİLE BİLİNCİ EĞİTİMLERİ

TEMEL AİLE BİLİNCİ EĞİTİMİ

Diyanet İşleri Başkanlığı ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda toplumumuza dini ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik yapmaktadır. Aileyi tehdit eden riskler ve yeni sorun alanları karşısında ailenin manevi destekle güçlendirilmesine yönelik çalışmalar planlanmaktadır. Bu çerçevede toplumun bütün katmanlarına ulaşabilen imam-hatip ve müezzin kayyımlarımızın kendileri ve ailelerinden başlamak üzere model olma misyonuna katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Bu bağlamda imam-hatip ve müezzin kayyımlara Kur’an ve sünnet ışığında aileyle ilgili temel ahlaki ilkelerin kazandırılması aile içi iletişim önemi ve bu iletişimin önemi ve bu iletişimin güçlendirilmesine yönelik farkındalığın artırılması amacıyla eğitim düzenlenmiştir. Eğitim iki aşamada gerçekleştirilecektir. Eğitimin 1.aşaması imam-hatip ve müezzin kayyımlara yönelik olup 16 Aralık -15 Şubat tarihlerinde Kınık İlçe Müftülüğü ADRB koordinatörü İbrahim SAĞCAN tarafından gerçekleştirilmiştir. Eğitimin ikinci aşaması ise eğitim alan imam-hatip ve müezzin kayyımlar tarafından 17 Şubat-15Mayıs tarihleri arasında cami cemaatine yönelik olacaktır.