30.04.2019

KONAK MÜFTÜLÜĞÜ MERSİNLİ YENİ CAMİ DİYANET GENÇLİK ÇALIŞMALARI MERKEZİ AÇILIŞI YAPILDI

Konak Diyanet Gençlik Merkezinin yapımına Ekim 2018 yılında başlanmış olup Şubat 2019 da tamamlanmıştır. 24.04.2019 Çarşamba günü Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Sayın Prof.Dr. Ramazan MUSLU’nun katılımıyla Dini Yükses İhtisas Merkezi Müdürü, İl Müftü Vekili, Metropol İlçe Müftüleri, Cami görevlilerimiz ile Kur’an Kursu Öğreticilerimiz, Öğrencilerimiz ve Vatandaşlarımızın iştiraklarıyla açılışı gerçekleştirilmiştir.  Yaklaşık 500 metre karedir. Okuma odası, Kütüphanesi, 3 Derslik, 1 adet 4-6 yaş Kur’an Kursu, 2 adet Bilardo masası, Yürüme bantları, Muhtelif spor aletleri, Masa tenisi, Langırt, küçük bir konferans salonu, bir mutfağı, 70-80 kişilik bir Yemekhanesi ve bir yönetici odası bulunmaktadır. Yaklaşık 160 bin liraya yakın maliyeti olmuş olup bu bedel Türkiye Diyanet Vakfı Konak Şubesi tarafından karşılanmıştır. Kuranı Kerim tilavetini müteakip  Konak İlçe Müftüsü Hasan Hayri YAŞAR’ın Selamlama  konuşması, Başkan Yardımcımız Prof.Dr Ramazan MUSLU’nun konuşmaları ve Bayraklı İlçe Müftüsü Bilal DOĞAN’ın yaptığı duadan sonra açılışı gerçekleştirilmiştir.