05.05.2020

KONAK İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ BÜNYESİNDE ONLİNE MUKABELE

İlçe Müftülüğümüze bağlı Güzelyalı Yeni Camii Hacı Muteber Saltabaş Kur'an Kursu ve Kagem İzmir şubesinde görevli Kur'an Kursu Öğreticisi Elif GENÇ ; yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında, eğitim faaliyetlerinin yanı sıra 'Ramazan Mukabelesi' geleneğini de online ortama taşıdı.

Konak İlçe Müftülüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Elif GENÇ; salgın döneminde eğitim faaliyetlerini, Başkanlık tarafından Kur'an Kursları'nın tatil edildiği günden itibaren hafta içi hergün sistemde kayıtlı öğrenciler ile müfredat programını dijital ortamda sürdürmeye devam etti.

Skype programı uygulaması üzerinden hizmet veren öğretici, 24 Nisan Cuma günü tek oturumda okumak üzere hanımlara özel  'Mukabele Programı' başlattı. Program; dönem içinde kursa kayıtlı olan öğrenciler ve İzmir'in civar ilçeleri ile Türkiye'nin farklı illerindeki katılımcılarla yapılmaktadır.

Ramazan boyunca uzaktan eğitim uygulamaları sistemiyle oluşturulan program; haftanın 7günü 12.30-13.30'da gerçekleştirilmektedir. Mukabeleye başlamadan önce okunacak cüzün özet mahiyetine değinilerek başlayan program; katılımcıların yüksek memnuniyetleriyle sürmektedir.