DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ
İlçemiz Müftülüğünde, Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen kahvaltı programına Müftülüğümüze bağlı Görme ve İşitme Engelli özel sınıflarımız ile Engelli vatandaşlarımız ve aileleri katılarak güzel bir sabah geçirdiler.
İlçe Müftüsü Emir VERAN, "Engelli kardeşlerimizin en büyük gücü, azim ve kararlılıklarıdır. Engelli bireylere gösterilen saygı, aslında insanlığa gösterilen saygının bir yansımasıdır. Unutmayalım; asıl engel bedenlerde değil, insanlığını unutan zihinlerde, sevgi ve merhametten yoksun kalplerdedir. Engelli olmak bir tercih değildir, ama sevgi ve saygı göstermek hepimizin insanlık görevidir. Engelli bireylerin yaşamın her alanında daha görünür olması ve toplumsal farkındalığın artırılması gerekir" dedi.
Programa katılan misafirlere mikrofon uzatılarak onların duygu ve düşünceleri alındı.
Görme engelli sınıfımızdan Yasemin Hanım söz alarak, -Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmekten duyduğu huzurdan bahsetti.
Ortopedi Engelli Şadiye hanım ise: - Kendimi hiçbir zaman engelli hissetmiyorum. Kendi işimi kendim görüyorum. Bütün yardım faaliyetlerine katılmaya çalışıyorum. dedi
Programda yapılan konuşmalarda; engelli bireylerin sosyal hayata katılımını güçlendirmek, karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek ve destek olmak amacıyla kurum ve kuruluşlar arasındaki iş birliğinin önemine değinildi.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle gerçekleştirilen etkinliğin, hem farkındalık oluşturması hem de birlik ve beraberliğin pekişmesine katkı sağlaması memnuniyetle karşılandı. Katılımcılar programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek günün anlam ve önemini paylaşma fırsatı buldu.