22.05.2020

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Konunun sonuna kadar takipçisi olacağız”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İzmir Müftülüğü ses sisteminin sabote edilerek, camilerin hoparlörlerinden yapılan müzik yayınına ilişkin sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı.

Kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan saldırının asla kabul edilemeyeceğini ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Bu provokatif eylemi gerçekleştiren, bu çirkin eyleme ilişkin videoları övücü ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında yetkili merciler tarafından soruşturma başlatılmıştır" dedi.

Başkan Erbaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İzmir Müftülüğümüzün ses sistemine yasadışı bir şekilde girerek müdahalede bulunan kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan çirkin saldırı asla kabul edilemez.

Mübarek Ramazan ayında tüm Müslümanları derinden yaralayan bu hadiseyle ilgili suç duyurusunda bulunulmuş; bu provakatif eylemi gerçekleştiren, bu çirkin eyleme ilişkin videoları övücü ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında yetkili merciler tarafından soruşturma başlatılmıştır.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.”