10.09.2016

Narldere Müftüsü Ali EFE'nin KURBAN BAYRAMI MESAJI

10 Eylül 2016

2016 KURBAN BAYRAMI MESAJI

Rabbimize Hamdolsun. İslam âlemi olarak bir Kurban Bayramını daha idrak etmenin sevincini yaşıyoruz.

Kurban Bayramı ve Kurban zamanı, Hz. İbrahim’in duasında belirtildiği üzere müminlerin tek yürek, tek vücut olarak,  Kâbe’de tavaf ettikleri, Arafat’ta toplanarak hac farizasını yerine getirdikleri mübarek zaman dilimleridir.

Kurban, Allah’a teslimiyetin ifadesidir. Kurban kesilirken dua olarak okunan ayet-i kerimeler, müminlere her fırsatta teslimiyet ruhunu hatırlatmaktadır.  Ülkemizin zor zamandan geçtiği bu günler bize şunu bir daha hatırlatmıştır ki; Allah’a teslimiyet ruhundan uzaklaşmanın Müslümanları hangi belalara, hangi fitnelere, hangi musibetlere düşürdüğünü bir defa daha gördük.

Diyanet İşleri  Başkanlığımız   Yurtiçi ve Yurtdışında Vekâleten Kesilen kurbanlarla darda ve zorda kalan Müslüman kardeşlerimizi, dünyanın muhtelif yerlerinde büyük acı ve ıstırap yaşayan, zulme uğrayan mazlum ve mağdur kardeşlerimize ulaştırmakla onları asla unutmadığını göstermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin, gönül coğrafyamızın ve İslâm âleminin mübarek Kurban Bayramlarını tebrik ediyor; bayramın başta ülkemiz olmak üzere âlem-i İslâm’ın tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Rabbimden niyaz ederek; dualarımızın kutsal topraklarda dualarla kabul olması dileğiyle selam, hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Ali EFE

Narlıdere Müftüsü