11.07.2018

“15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ “ PROGRAMI

Diyanet İşleri Başkanlığınca 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla; Ülke genelinde aşağıdaki programların yapılması istenmektedir. Buna göre ilçemizde:

1- Din Görevlilerimiz ve Kuran Kursu öğreticilerimiz öncülüğünde cemaatimizin katılımıyla “Şehitlerimiz için Kuran Okuyoruz” kampanyası başlatılarak 15 Temmuza kadar her cami ve Kuran Kursunda en az bir hatmi şerif okunacaktır.

2- 13 Temmuz Cuma günü Cuma namazı öncesi Merkez Camiinde şehitlerin ruhları için “Kuran’ı Kerim Ziyafeti” yapılacaktır. Bu programda Sinan ÇAKIR, Hamza AYDOĞAN ve Turan ESER görev alacaklardır.

3- “Şehitlerimizi Anma Özel Programı” 13 Temmuz Cuma Günü Narlıdere Huzurevi Konferans Salonunda Yaz Kuran Kursu öğreticileri ve velilerin katılımıyla yapılacaktır. Vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik temaları işlenecektir. Yaz kursu öğrencilerinden Kuran’ı Kerim, kaside, dua ve şiir okuyacaklar belirlenip, programda sunumlarını yapacaklardır.

4- Sala okunması: 15 Temmuz gece saat 00: 13’de ülke genelinde 90 bin camide eş zamanlı olarak bir defaya mahsus sala okunacak, ayrıca camiler sabah namazına kadar açık kalıp, minarelerin ışıkları yanacaktır.

5- 9-15 Temmuz arası bir heyetçe, ilçemizdeki şehitlik, şehit aileleri ve gazilerimiz ziyaret edilecektir.

6- “15temmuz.diyanet.gov.tr” internet sayfası hazırlanmıştır. İçeriğindeki bilgi ve materyaller programlarda kullanılacaktır.

7- 15 Temmuz 2018 Pazar Günü İlçemiz Şehitlik Camiinde Şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okunacak, hatimlerin duası yapılıp halka pilav ve ayran ikramı yapılacaktır.

8- Başta salalar olmak üzere; cüz okuma, Kuran ziyafeti, salon programı ve mevlid programı Camilerimizde halka duyurulacaktır.

NARLIDERE MÜFTÜLÜĞÜ