13.06.2024

Ödemiş İlçe Müftüsü Mustafa TÜRKÖZ'ün Kurban Bayramı Mesajı

İLÇE MÜFTÜSÜ MUSTAFA TÜRKÖZ'ÜN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Nice hikmetleri ve güzellikleri içinde barındıran Kurban Bayramı’na bir kez daha kavuşacak olmanın huzur ve heyecanını yaşıyoruz. Yüce Rabbimize hamdü senalar olsun.

Bayramlar, Müslümanlar olarak ortak değerimiz, ibadet, paylaşma ve sevinç günlerimizdir. Barışa, dostluğa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe açılan muhabbet kapılarımızdır.

Kurban Bayramı, müminlerde teslimiyet, tevhit ve birlik ekseninde güçlü bir bilinç ve büyük bir heyecan oluşturmaktadır. Çünkü kurban, takvaya ulaşma arzusunun, paylaşma erdeminin bir göstergesi ve Allah’ın sevgisine ulaşmanın en belirgin göstergesidir. Kurban, Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’ce bir teslimiyetle bizleri Rabbimize yakınlaştıracak ve hayat yolculuğumuza ışık tutan Hz. Peygamber’in örnekliğinde iyiliğe, hayra ulaştıracak ayrıcalıklı bir ibadettir. Kurban Bayramı, aynı zamanda böyle bir ibadetin kabulü için duyduğumuz arzunun ve Cenab-ı Mevla’ya yakınlaşmamıza dair beslediğimiz umudun da adıdır.

Dolayısıyla dünyanın neresinde olursa olsun, milyarlarca Müslümanın inanç ve coşkuyla buluştuğu Bayram günlerini gerektiği gibi değerlendirmemiz lazım. Sevgi ve şefkat kuraklığı yaşayan kalplerimize ab-ı hayat olan bu rahmet ikliminin getirdiği kardeşlik, dayanışma, kaynaşma ortamını yaşamanın ve yaşatmanın gayreti içinde olmamız gerekir.

Diğer yandan dünyanın pek çok yerinde savaşlara maruz kalan, özellikle Gazze, Doğu Türkistan ve dünyanın diğer yerlerinde korku ve şiddet sarmalında bunalan, yokluklar altında ezilen, açlık, hastalık ve afetler sebebiyle mağdur durumda olan insanlar için de etmemiz şart. İmkanlarımız ölçüsünde, medeniyetimizin bizlere öğrettiği üzere onlara umut olmamız, destek omamız, maddi manevi yardımlarımızı devam ettirmek gerekir.

Ayrıca bu mübarek zamanları sadece bireysel bir tatil gibi düşünmeyelim. Çünkü bayramlar, akraba, komşu ve dostlarla birlikte yaşandığında daha da bereketlenecek, huzur ve şifa verecektir.

Bu vesileyle; Ödemiş İlçe Müftülüğü olarak mümin ve yaratılış kalbine has duygularla Rabbimize kulluklarını gösteren kardeşlerimizin kurban ibadetlerinin kabul olmasını dilerken, Ödemiş halkının, aziz milletimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik eder; iyiliklerin perçinlendiği bu günlerin Ödemiş Halkı ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum.

Mübarek Kurban Bayramınızı Tebrik ederim.

Mustafa TÜRKÖZ

Ödemiş İlçe Müftüsü