28.12.2022

“Yarınlara İz Bırak-Tekno Genç” Projesi

Yarınlara İz Bırak-Tekno Genç”
        Ödemiş İlçe Müftülüğü olarak “Yarınlara İz Bırak” projesi kapsamında Ortaöğretim Kurumalarında Eğitim-Öğretim gören gençlerle Ödemiş Teknoloji Fuarı düzenlendi.
35 öğrencinin katılımı ile düzenlenen fuara Ödemiş Kaymakamı Fatih AKSOY, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sunullah DESTİCİOĞLU, İlçe Müftüsü Mustafa TÜRKÖZ, Kurum Müdürleri, Din Görevlileri, Okul Müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    Açılışta Kaymakam Fatih AKSOY şunları ifade etti: Öğrencileri teknoloji ve bilişim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen fuarda emeği geçenlere ve özellikle proje sahibi İlçe Müftülüğü adına sayın Mustafa TÜRKÖZ’e ve İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğüne teşekkür ediyorum, dedi.
    İlçe Müftüsü Mustafa TÜRKÖZ ise şunları ifade etti: “Gençlerin bilim ve teknoloji ile buluşması projelerini önemsiyoruz. Hepinizin bildiği üzere öğrencilik yıllarında sosyal, kültürel ve bilimsel etkinlikler; öğrencilerimizi hayata hazırlayıcı, ve aynı zamanda  milli, manevi ve insani değerler açısından bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan faaliyetlerdir. İlk emri “Oku” olan Kur’an-ı Kerim’in ve “Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz” diyen Peygamber Efendimizin biz mü’minlere yüklediği öncelikli görevlerinden biri de bu faaliyetlerin ortaya çıkmasına zemin hazırlamak olduğunu düşünmekteyim.  Öğrencilerin gelişimlerine önemli katkısı olan, milli ve manevi değerlere sahip çıkan, kendisini çağın ihtiyaçlarına göre yetiştiren ve bu tür alanlarda gayreti olan gençlerimizi desteklemek istiyoruz” dedi.
    27-28-29 Aralık 2022 tarihlerinde yapılacak olan fuara Yaklaşık 35 öğrenci projeleri ile katıldı. Metaversenin gelişimi, robotik kodlama, sensör algılayıcı, his okuyucu, sonar, duman ve gaz algılayıcı, karakter tasarımı, ayrıştırıcı robot, robot köpek gibi projelerle katılım sağlandı.
    İzmir İmam Hatipliler Derneği de teknoloji otobüsü ile katılım sağlayarak kumandalı uçak, drone, geleneksel Türk okçuluğu alanlarında projelerini sergiledi.
    Gençlerimize merak uyandıran “Yarınlara İz Bırak-Teknogenç” fuarı ilçemiz Kültürpark Belediye Nikah ve Sergi Sarayında üç gün boyunca ziyaret edilebilir.