10.03.2016

Rasim ARSLAN (1987-1992)

1940 yılında Yozgat'ın Sorgun İlçesi Şahmuatlı köyünde dünyaya geldi. İlkokulu kendi köyünde bitirdi. Arapça ve diğer dini bilgilerini almaya burada başladı. Bir süre sonra tahsiline devam etmek ve geliştirmek için Kayseri'ye, oradan da 1956 yılında İstanbul'a gitti. İstanbul'da tanınmış eski hocalardan Arapça, tefsir, hadis ve fıkıh dersleri aldı. Bu arada Eminönü Müftülüğüne bağlı Firuzağa Camiinde İmam- Hatip olarak görev yaptı.

24.11.1960 talihinde askerlik nedeniyle İstanbul'dan ayrıldı. 24.11.1962 talihinde askerlik hizmetini tamamladıktan sonra İzmir'e gelip yerleşti. 1984-1987 yılları arasında bulunduğu Zonguldak İl Müftülüğü dışında İzmir onun devamlı kaldığı ve sevdiği bir şehir oldu. İmam-Hatip Okulu'nu I. ve II. devrelerini dışardan bitirerek İzmir Yüksek İslam Enstitüsüne girdi. 1972-1973 öğretim yılında buradan mezun oldu.

İzmir’deki ilk görevine, 19.3.1966 tarihinde Narinlere Camii İmam-Hatibi olarak başladı. Daha sonra 3.9.1968'de Çinili Camii İmam-Hatipliğine tayin edildi. 14.6.1974 tarihinde Selçuk Vaizliği ‘ne, 30.12.1975 tarihinde de Bornova Merkez Vaizliği ‘ne getirildi. Bu arada yurtdışı görevlerde irşat hizmetlerinde bulundu.

İlk Müftülük görevi Bornova ilçe Müftülüğü ile başladı. 16.3.1978 de başladığı bu görevinde Belediye ‘ye ait 2 daireyi Bornova Müftülüğüne hizmet binası olarak kazandırması nedeniyle Diyanet işleri Başkanlığınca 27.8.1980 tarihli Teşekkür Belgesi ile ödüllendirildi. 26.3.1984 de Zonguldak İl Müftülüğüne tayin edildi. İzmir'den ayrı kaldığı bu görevi esnasında da, olağanüstü gayret ve çalışmalarındaki başarılardan dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı ve Zonguldak Valiliği'nden Takdirnameler aldı.

İzmir Müftülüğüne 15.10.1987 tarihinde atanan Rasim ARSLAN burada da başarılı çalışmalarını sürdürdü. İlk iş olarak müftülük hizmet binasının daha rahat çalışılabilir hale getirilmesini sağladı. Din Görevlileri Lokalini hizmete soktu. Ayrıca burada düzenli bir misafirhane açılmasını temin etti. Bilahare, İzmir'in yıllardan beri yokluğunu duyduğu bir Müftülük Sitesi'nin yapımına koyuldu. 1989-1991 yılları arasında İzmir'e her türlü donanım ve konfora sahip modern bir İl Müftülük Sitesi kazandırdı. Müftülük çalışanları için Güzelyalı'da fevkalade imkânlara sahip bir Lojmanı yapılmasını gerçekleştirdi. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İzmir'e birçok hizmetin getirilmesine öncülük etti. Bunlar arasında Bornova'da yapımı tamamlanan lise ve yurt binası ile cami inşaatı bölgeye çok faydalı hizmetler verecek kalıcı eserlerdir.

Evli ve iki çocuk babasıdır. Arapça ve İngilizce bilmektedir. Çeşitli dergi ve gazetelerde muhtelif makaleleri yayınlanmıştır.