19.03.2021

Türkiye Hafızlık Yarışması Birincisi İzmir'den

Diyanet işleri Başkanlığı tarafından her yıl Türkiye geneli Kur’an kursları arasında düzenlenen kız öğrenciler hafızlık  yarışması  Türkiye finali Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce gerçekleştirildi.Finale ; bölgelerinde birinci olan hafızlar katıldı.Koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrim içi gerçekleştirilen yarışmada komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucu yarışmaya Ege bölge birincisi olarak İzmir’den katılan  Karabağlar Şüheda Kız Kur’an Kursu  öğrencisi Reyhan Sude Karakaya Türkiye  birincisi oldu.

Türkiye birincisi  Hafız Reyhan Sude Karakaya’yı tebrik eden İl Müftü Vekili Metin Akbaş ,’’Özellikle Kur’an Kursu-Okul işbirliğine dayalı Hafızlık Projesinden böyle bir başarı hikayesi çıkmış olması ve öğrencimizin ilimize böylesine ayrıcalıklı bir  Türkiye birinciliği getirmesi büyük bir gurur ve sevinç vesilesidir. Ayrıca il ve bölge olarak bu ulvi heyecanı yaşamamıza sebep olan  öğrencimizin hocası Fatma Yeşil’i ve kurs yöneticilerini tebrik ederim .’’dedi.

Reyhan Sude Karakaya’nın ailesini de  tebrik edip seviçlerine ortak olan İl Müftü Vekili Metin Akbaş, Hafız Karakaya’ya  hediye takdiminde bulundu.