16.07.2021

İl Müftümüz Sezik, ‘15 Temmuz Demokrasi Nöbeti’ Programına Katıldı

İl Müftümüz Salih Sezik, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi Nöbeti” programına katıldı.

Tarihî Saat Kulesi ile Hükümet Konağı arasına kurulan platformdan, meydanda toplanan vatandaşlara sunulan program, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve il protokolünün katılımlarıyla, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Program Karabağlar Hatay Tanınmış Mescidi Camii İmam-Hatibi Enes Kaput’un Kur’an-ı Kerim tilaveti, İl Müftümüz Sezik’in il ve ilçe müftülükleri bünyesinde din görevlileri ve Kur’an kursu öğrencileri tarafından 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimiz için okunan hatimlerin duasını yapması sonrasında çeşitli etkinlikler ile devam etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü anma etkinlikleri, 16 Temmuz’un ilk dakikalarında, Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir’de de tüm camilerimizden aynı anda saat 00:13’te sala verilmesini takiben, Müftülüğümüz görevlileri tarafından Fetih Suresi’nin okunması ve sonrasında İl Müftümüz Salih Sezik’in yaptığı dua ile tamamlandı.