20.05.2023

İzmir İl Müftülüğümüzce 2023 Yılı Hac Eğitim Semineri düzenlendi.

2023 yılında Hac İbadeti için Kutsal Topraklara gidecek olan hacı adaylarına yönelik Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi Konferans Salonunda Hac İbadeti Eğitim Semineri gerçekleştirildi.

İl Müftümüz Salih Sezik, Hac İbadeti ve Hacı olma bilinci konularında Hacı adaylarına bilgilendirmelerde bulunduğu konuşmasında,  2300 Hacı adayımızın İzmir'den uğurlanacağını ifade ederek, Haccın meşakkat ve zor bir ibadet olduğunu dile getirdi. Hac, sıkıntı içinde sabır gerektiren bir ibadettir ifadelerine yer veren Sezik, sabırlı olmayı tavsiye ederek Milletimiz ve İslam alemi için dua etmelerini rica etti.

İl Müftü Yardımcısı Mehmet Aksoy tarafından ana hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki konuları uygulamalı olarak anlatıldı.

Bayanlara yönelik son oturumda ise kadınlara özgü konular, İl Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz tarafından anlatılarak seminer tamamlandı.