27.11.2023

“HAFIZLIK İCAZET MERASİMLERİ…”

İzmir' de Diyanet işleri Başkanlığı’na bağlı Kur’an Kurslarımızda hafızlığını tamamlamış, icazetname almaya hak kazanmış hafızlara yönelik, "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi .

Karabağlar İlçe Müftülüğü himayesinde bulunan,
“Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği”nin destekleriyle yürütülen, “Karabağlar, Konak ve Aliağa Kur'an Kurslarında hafızlık eğitimi alan 75 erkek öğrenci ve Bornova İlçe Müftülüğü himayesinde bulunan, Pınarbaşı Kız Kur’an Kursunda hafızlık eğitimi alan 31 kız öğrenci için, hafızlık icazet merasimi düzenlendi.

Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu ve Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi Konferans Salonunda icra edilen programlara; Vali Yardımcısı, Daire Başkanı, İl Müftüsü, İl Milli Eğitim Müdürü, Reisül Kurra, Kamu Kurum ve kuruluşlarının amirleri, İl Müftü Yardımcıları ,İlçe Müftüleri, Siyasi Parti ile  STK temsilcileri, Basın mensupları, Öğrencilerin aileleri, Hayır sahipleri ve çok sayıda vatandaşlarmız katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı  İbrahim Yılmaz, İzmir İl Müftüsü  Sinan Kazancı , İl Milli Eğitim Müdürü  Dr. Ömer Yağşi ve Dernek Başkanı Cüneyt Dayhan'ın  protokol konuşmaları kapsamındaki, açış ve selamlama
konuşmalarıyla başlayan program, ilimizden ve il dışından gelen Kurra Hafızların ve Hafızlık icazetnamesi alan öğrencilerin Kur’an ziyafeti ve Reisül Kurra Mustafa Demirkan’ın yaptığı duanın ardından hafızlara, hafızlık icazet nameleri ve çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.

Kon Tv tarafındancanlı olarak yayınlanan
programlarda emeği geçenlere, katkı ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz