27.11.2018

İzmir'de" Mevlidi Nebi Haftası" Coskuyla Kutlandı..

İzmir İl Müftülüğü12 yeni fotoğraf ekledi.

19 saat ·

İzmir İl Müftülüğü tarafından, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda 25 Kasım 2018 16.30’da "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu program düzenlendi.

İzmir İl Müftülüğü Tasavvuf Musiki Korusunun İlahi dinletisini ardından, Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan program, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda Türkiye birincisi olan hafız Enes Kaput tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı

Düzenlenen programa İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın yanı sıra, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Korkmaz, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Dr. Burhan İşliyen ve Prof.Dr. Ramazan Muslu, Konak Kaymakamı Mehmet Eriş, Narlıdere Kaymakamı Süleyman Hurrem Aksoy, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Vakıflar Bölge Müdürü Fethi Koç, İl Spor ve Gençlik Müdürü Nüammer Uslu, İzmir Rum Ortodoks Cemaati Başkanı Yorgo Teodoridis, İzmir Rum Ortodoks Kilisesi Metropoliti Bartolomeros Samaras, 30 İlçe Müftümüz, Hayırsever İşadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan’ın selamla konuşmasının ardından gençlere seslenen Vali Ayyıldız, “Peygamber Efendimiz (SAV), mahşer günü arşın gölgesinde gölgelenecek 7 sınıf insan arasında neşe ve huzuru Allah’a halisane kulluk etmekte arayan, ona kulluk ederek tertemiz bir ömür süren gençlerin de olacağını müjdeler. Bu dönemde insan hayırda ve şerde büyük mesafeler alabilir. Bu yüzdendir ki onların bu enerjisini, heyecan ve cesaretini iyi bilen Peygamber Efendimiz risaletinin ilk günlerinden itibaren gençlerle çok yakından ilgilenmiştir. En çok gençlerin, genç yüreklerin peygamberi olmuştur. Onlara iyiyi, güzeli, hakkı, hakikati anlatarak rehberlik etmiş, heyecanlarını iman ve güzel ahlakla süsleyerek insana ve insanlığa hizmete yöneltmiştir. Böylece cinnet toplumundan cennet ehli meydana getiren Âlemlerin Sultanı, gençleri iman, bilgi, hikmet, marifet ve ahlakla donatmıştır. Sünnet-i seniyyeyi hayatın merkezine alarak, Allah Resulü’nün yaşantısından beslenen, “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” ilkesini ahlak edinerek ulvi bir gaye ile yetiştirmek bizim görevimizdir.” diye konuştu.

" Peygamberimiz ve Gençlik" konulu Konferans veren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen;

Hazreti Muhammed'in gençlere büyük değer verdiğini kaydetti. İşliyen, anne ve babaların çocuklarını, gençleri dışlamamaları gerektiğini anlatarak Allah'ın Resulünün onlara rahmetle muamele ettiğini söyledi. O rahmet ikliminde büyüyenlerin 23 yıllık sürede o coğrafyadaki nuru dünyanın bütün köşelerine ulaştırdığını aktaran İşliyen, namazın önemine değindi. İşleyen, gençleri namaza davet ederek "Sevgili genç kardeşim, bu soğukta sabah kalksan, abdest alsan, duyuyorsun sabah ezanını. 'Sabah kıldığınız iki rekat dünya içindeki her şeyden daha hayırlı.' diyor. 'Soğukta kalkılmaz, dersim var, işim var.' diyorsun, nefsinin bahanelerine uyuyorsun. 'Ahiret karşılığında dünya hayatına mı razı oldunuz.' diye uyarıyor Allah ayetinde." diye konuştu.

İşliyen, Allah'ın Resulü Hazreti Muhammed'in en büyük üzüntüsünün ümmeti hakkında duyduğu üzüntü olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"(İman etmiyorlar, mümin olmuyorlar diye neredeyse kendini parçalayacaksın) diye Rabbimizin uyarısına uğramıştı Allah Resulü. Çocuklarımızın, gençlerimizin öyle sıkıntıları var ki. Anne babalar olarak onlarla iletişimde öyle sıkıntılar var ki. Bizim sahip çıkamadığımız çocuklarımız iş, makam sahibi olur ama imansız, irfansız, Muhammedsiz kalırsa nereye giderler? Sormaya bile gerek yok. Çocuklarımıza, gençlerimize Muhammed Mustafa'nın sahip çıktığı gibi sahip çıkılmalı." Dedi.
Konuşmaların ardından Vali Ayyıldız Dr. Burhan İşliyen’e çiçek takdim etti.
Program Mustafa Cihat’ın konseri ile son buldu