05.12.2018

İzmir İl Müftülüğü Hafızlık Merasimi

İlçe Müftülüklerimize bağlı Kur’an Kurslarından 2018 yılında hafızlık eğitimini tamamlayıp hafızlık belgesi alan 103 Erkek öğrencilerimize yönelik 01 Aralık 2018 Cumartesi gönü 10.00- 13.00 saatleri arasında İzmir/Buca Hacı Ahmet Susuzlu camii’nde İzmir İl Müftülüğü tarafından hafızlık merasimi düzenlendi.

Reisü'l Kurra Vekili Kurra Hafız Mustafa Demirkan hocamızın teşrifleriyle ve İlçe Müftülüklerine bağlı hafızlık kurslarının katılımıyla gerçekleşen merasime, İzmir valisi Sayın Erol Ayyıldız,  Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin'in., Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri,  Kamu Kurum ve Kuruluş yöneticileri, STK temsilcileri, hafız öğrencilerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sunuculuğunu Hafız Tarık Yenen’in yaptığı Merasim; Konak Hisar Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Selim Menteşeli’nin Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayıp, İzmir İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan n açılış konuşmasıyla devam etti.

HAFIZLIĞI MUHAFAZA ETMEK ÇOK ÖNEMLİ

Ünlü hafızların Kur’an ziyafetinin ardından konuşan İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde İzmir’de 2018 yılında 103’ü erkek olmak üzere toplam 151 öğrencinin hafızlık belgesi almaya hak kazandığını belirtti. Hafızlık Belgesi almaya hak kazanan öğrencileri, ailelerini ve öğrencilerin yetişmesini için çaba sarf eden hocaları ile dernek yöneticilerini tebrik eden İl Müftüsü Balkan, “Hafızlık çok zor ve bir o kadar da önemlidir. Bu gençlerimiz hem Kur’an-ı Kerim’in kıyamete kadar muhafaza edilmesinde önemli bir rol üstlenecekler, hem de ülkemizi dünyada temsil edeceklerdir. İşte tüm bu eğitimler ve hizmetler siz değerli hayırsever vatandaşlarımızın bağışlarıyla gerçekleşmektedir. Bugün burada sizler bağışlarınızın meyvelerini görmektesiniz. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Konuşmasında hafız talebelere de seslenen İl Müftüsü Balkan sözlerini şöyle tamamladı:

“hafızlık meşakkatli bir yol ancak bu yolun sonu çok aydınlık. Yalnız hafız olduktan sonra daha önemli olan bir şey var ki o da hafızlığı muhafaza etmek. Genç hafızlarımıza benim tavsiyem her gün bir cüz okumalarıdır. Bu şekilde hafızlıklarını muhafaza etmeleri mümkün olacaktır.”

SİZLER ÖRNEK OLACAKSINIZ

İl Müftüsü Balkan’ın ardından kürsüye davet edilen Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin hafız öğrencilere Kur’an öğrenmenin ve öğretmenin önemi ve faziletleri hakkında nasihatlerde bulundu. Hadis-i Şerif’te de belirtildiği üzere hafızların ümmetin en şereflileri olduğunun altını çizen Şahin, “Ancak bu hafızlarımız şimdi önlerinde büyük bir görevleri daha olduğunu bilecek. Okudukları bu Kur’an-ı asla unutmayacaklar. Çünkü hafızlığın en büyük afeti onu unutmaktır. Ayrıca Kur’an-ı Kerim sadece okumak ve ezberlenmek için gelmemiştir. Kur’an-ı Kerim anlaşılmak ve yaşanmak için gelmiştir. O yüzden mutlaka Arapça öğreneceksiniz ve Kur’an-ı anlamaya çalışacaksınız ve ileride de diğer ilimleri tahsil etmek suretiyle ümmetin önderi olacaksınız. Son tavsiyemde öyle bir hayat yaşayacaksınız ki siz başkalarını örnek alarak değil Kur’an-ı Kerimi ve Sünneti örnek alarak yaşayacak ve herkese örnek olacaksınız” dedi.

HAFIZLIĞIN MÜKÂFATI CENNETLE ŞEREFLENDİRİLMEKTİR

Hafızların Kur’an-ı Kerim’i sadece dillerinde değil gönüllerinde de taşıyan kişiler olduğuna vurgu yapan İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise Hafızların yetişmesinde emeği geçenlere teşekkür edip, hafızlığın mükâfatının cennetle şereflendirilmek olduğunu vurguladı.

KAPANIŞ DUASI REİSÜ’L KURRA VEKİLİ MUSTAFA DEMİRKAN HOCADAN

Konuşmaların ardından hafızlığını alan öğrenciler gruplar halinde Kur’an-ı Kerim surelerini okudu. Yeni hafızların Kur’an-ı Kerim Tilaveti’nin ardından Reissül Kurra Vekili Kurra Hafız Mustafa Demirkan Hoca’nın yaptığı dua ile program son buldu.