22.02.2019

İl Müftümüz Balkan Menemen İlçe Müftülüğü Personel Toplantısına Katıldı..

İl Müftümüz Recep Şükrü Balkan, Menemen İlçe Müftülüğü Şubat Ayı aylık Personel toplantısına katıldı.

Menemen Müftülüğü Konferans salonunda düzenlenen toplantıda personele hitap eden İl Müftümüz Balkan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın son günlerde ısrarla üzerinde durduğu sigara konusuna değinerek Son yıllarda yapılan birçok araştırmanın sigaranın insan sağlığı üzerinde pek çok zararlı etkisi olduğuna bilimsel olarak ortaya çıkardığına vurgu yapan Balkan, şöyle devam etti; "Günümüzde birçok âlim ve fetva meclisi, kişinin kendisini tehlikeye atmama ve öldürmeme, başkalarına zarar vermeme, zararı giderme, sağlığı koruma yönündeki temel ilkeleri esas alarak sigaranın haram olduğu görüşünde. Dolayısıyla bir Müslümanın, pek çok zararı bünyesinde barındıran sigarayı içmesi caiz değildir.” dedi.

İl Müftümüz Balkan, Menemen Çınarlı Camii İmam Hatibi Salim Dede’ye 2018 Ramazan Ayında Teravih Namazlarının Hatim ile kılınması hususunda göstermiş olduğu gayret ve özveriden dolayı teşekkür belgesi taktim etti.