31.05.2019

İl Müftümüz Balkan'dan Kadir Gecesi ve Bayram mesajı

Sevgili Peygamberimize Hz. Muhammed  (s.a.v.) tarafından evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olarak ifade  edilen; Rahmet, mağfiret ve arınma iklimi Ramazan-ı şerifin son günlerine yaklaşıyoruz. 31Mayıs Cuma  gününü Cumartesiye  bağlayan geceyi mübarek Kadir gecesi olarak ihya edeceğiz.

Allah Teâlâ, kullarına kendisinden bir rahmet olarak sunduğu özel zamanlardan kimisini Yüce Kelâmı'nda bizzat kendisi bildirmiştir. “(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile bâtılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur'an'ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır.” âyeti, Ramazan'ın, senenin diğer aylarından farklı bir değeri olduğuna işaret eder. Kadir gecesi ise bu aya önemini veren daha da kıymetli bir zaman dilimidir. Kur'an, bin aydan daha hayırlı olan bu gecede inmiştir. Kadir gecesini ve onun içinde bulunduğu ayı değerli kılan işte budur... Bu nedenle Sevgili Peygamberimiz, Ramazan'ın son on gününde, başka hiçbir zaman olmadığı kadar, ibadet ve kulluk için çaba gösterirdi.19 “O gece nasıl dua edelim?” diye soran Hz. Âişe'ye, “Allah'ım! Sen affedicisin, affı seversin, beni affet.” duasını öğretmişti.

Geçen seneler olduğu gibi bu senede İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İzmir İl Müftülüğü, İlçe Müftülüklerimiz ve İzmir’imizin güzide hayırsever işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının katkı ve destekleriyle Konak Camii Bahçesi (Konak Meydanı)’nde “Seccadeni Al Konak Camiine Gel” sloganıyla Kadir Gecesini ihya etmek düşüncesiyle bir program hazırladık. Ülkemizin seçkin hafızlarının katılacağı program; vatandaşlarımıza iftar yemeği dağıtımı ile başlayacak, sohbet, Kur'an ziyafeti ve teravih namazı ile sona erecektir. İftar yemeği vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtılacaktır. Buradan müsait olan İzmirli Hemşehrilerimizi programa davet ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz ve gönül coğrafyamız olmak üzere bütün İslâm âleminin mübarek Kadir gecelerini ve Bayramlarını en güzel dilek ve duygularla tebrik ediyor; Hz. Peygamber’in “İnanarak ve sevabını Allah'tan umarak Ramazan orucunu tutan kimsenin geçmiş günahları bağışlanır. İnanarak ve sevabını Allah'tan umarak Kadir gecesini ihya eden kimsenin de geçmiş günahları bağışlanır.” hadis-i şerifinde buyurduğu gibi Kadir gecesini hakkıyla ihya etmeyi, Kadir gecesinin feyz ve bereketinden hepimizin nasiplenmesini, dua ve niyazlarımızın kabul edilmesini, topyekûn İslâm dünyasının içinden geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtulmasını, Ramazan Bayramına sağlık, afiyet içerisinde huzur ve mutlulukla erişebilmeyi Cenâb-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum.