17.02.2020

Maddeden Manaya Projesi Kapsamında Resmi Kurum Ziyaretleri..

İzmir İl Müftülüğü Bağımlılık İl Koordinatörlüğünün “Maddeden Manaya Her Bağımlıya Bir Gönül Eri” Projesi kapsamında İzmir İl Müftüsü Recep Şükrü BALKAN ve Bağımlılık İl Koordinatörlerinin de katıldığı, bağımlı hasta ve manevi danışmanlarından oluşan 35 kişilik bir ekip, İzmir İl Jandarma Komutanı Ferdi KORKMAZ’ın misafirperverliğinde düzenlenen kahvaltılı programa katıldılar.

Madde bağımlılığı konusunda gerek toplumumuzda gerekse resmi kurumlar nezdinde duyarlılık oluşturmak amacıyla düzenlenen kahvaltılı program nezaket ziyareti çerçevesinde gerçekleştirildi. Programda İl Müftüsü Recep Şükrü BALKAN, günümüz dünyasının en önemli sorunlardan birinin uyuşturucu olduğunu, dünya ticaretinde uyuşturucunun önemli bir yer tuttuğunu ve Türkiye’nin sahip olduğu genç nüfusuyla bu pazarın cazibe merkezlerinden birisi olduğunu belirtti.

Bu kapsamda “Maddeden Manaya Her Bağımlıya Bir Gönül Eri” isimli projeyle alakalı olarak uyuşturucunun insana emanet olarak verilen bedene birçok zarar verdiğini, insanın kendisini, ailesini, sosyal ve ekonomik yapısını, kısacası tüm hayatını etkileyen bir madde olduğunu, yurt dışında uyuşturucuyla yapılan mücadele çalışmalarında din adamlarının ön plana çıkarıldığını, Ülkemizde de bu alanda din adamlarımızın insiyatif alarak aktif hale geldiklerini ifade etti.

Programın değerlendirme ve kapanış kısmında ise İzmir İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi KORKMAZ ise bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Jandarma Komutanlığının suç ve suçlu ile mücadele eden bir kurum olduğunu bu kapsamda devletin tüm kurum, kuruluş ve organlarıyla toplumun huzur ve sükûneti için çalıştığını belirtti. Ayrıca uyuşturucu ve diğer bağımlılıklardan kurtulmak amacıyla yapılması gerekenin bu tür maddelere hiç başlamamak olduğunu, ailelerin ve toplumun çocuklarına belirli bir sorumluluk anlayışı ile sahip çıkmaları gerektiğini, bağımlılığa ortam hazırlayan her çeşit şüpheli duruma karşı ihbar hatlarının (155, 112, 156) aktif bir şekilde kullanılması gerektiğini ifade etti.

Bağımlı hastaların tecrübe paylaşımı ve karşılıklı değerlendirmelerle devam eden program iyi dilek ve temenniler ile son buldu.