16.04.2019

"Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin" Telekonferans --VEDA VE PLAKET TÖRENİ

VEDA VE PLAKET TÖRENİ

Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye Diyanet Vakfıyla toplumu zekât konusunda bilinçlendirmek amacıyla başlattığı "Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin" çalışması kapsamında Diyanet İşleri Başkanımız sayın Prof. Dr. Ali Erbaş, telekonferans ve internet aracılığıyla yapacağı konuşma için aylık mutat personel toplantısı 15.04.2019 Pazartesi günü Güdükminare Camiinde yapıldı.

İzmir İl Müftülüğüne VHKİ Olarak tayini çıkan Müftülüğümüz Hizmetlisi Ömer TEKELİ İlçemiz Düzce Mahallesi Cami İmam-Hatipliğinden emekli olan Murat UYSAL, Güdükminare Camisinde düzenlenen Aylık Mutat personel toplantısında veda ettiler

İlçemiz Müftüsü Syn. Kemal BAL konuşmasında “Cenabı Hak bizleri kendi dinine hizmetten daim kılsın. Her vedada bir hüzün vardır. Bugün onu yaşıyoruz. Gelen gider, konan göçer ancak baki kalan bu kubbede hoş bir sedaymış. Önemli olan hayırlı, güzel hizmetler yapabilmek, gök kubbede bir hoş sada bırakma düsturu içinde çalışıyoruz. Bizim görevlerimiz adeta bir bayrak yarışını andırır. Bayrağı eline alan daha ileriye götürmenin gayreti içerisinde olur. Nöbeti biten bayrağı bir sonrakine verir oda bayrağı aldığı yerden daha ilerilere götürür. Bugün nöbet değişimlerinden birini daha yaşıyoruz. Beraber hizmet ettiğimiz İlçemiz Hizmetlisi Ömer TEKELİ’ nin tayini çıktı. Rabbim yeni görev yerlerinde muvaffakiyet ve başarılar ihsan buyursun. Emekli olan Murat UYSAL, hocalarımıza da bundan sonraki yaşamlarında sağlıklı sıhhatli uzun ömürle nasip eylemesini yüce rabbimden niyaz ediyorum. Bütün görevlilerimize yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür eder bundan sonraki yaşamlarında ve çalışma hayatlarında başarılar dilerim. ”dedi

İzmir Müftülüğüne VHKİ Olarak atanan Ömer TEKELİ konuşmasında “Seferihisar’da görev yaptığım süre zarfında üzerimize düşen hizmetleri yerine getirmeye çalıştık. Bizim vazifemiz dinimize, memleketimize, milletimize ve vatanımıza hizmet etmek bizim görevimizdir. Son nefesimize kadar hizmet etmeye devam edeceğiz. Burada görev yaptığım süre zarfında sizleri kıracak incitecek fiillerden mümkün mertebe kaçındım. Bilmeden hataen kırdığım incittiğim arkadaşlarım varsa onlar haklarını helal etsinler. Cenab-ı Hak bu güzel vazifeyi hakkıyla yerine getirenlerden eylesin. ” dedi.

Emekli olan din görevlilerimiz Murat UYSAL ise din görevliliğin emeklisi olmaz bizler de bundan sonraki hayatımızda da üzerimize düşen vazifelere yerine getirmeye devam edeceğiz, diyerek programa katılanlardan helallik istediler.

Program her iki görevlimize plaket takdimiyle sona erdi.                                   Tahsin DURSUN(WEB Tasarım)