Selçuk Müftülüğü

22.05.2020

Cemaatle Cuma Namazı Kılınacak Olan Camiler

Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel bir salgın olarak ilan edilen "Yeni Koronavirüs”ün (COVID-19) ülkemizde yayılmasına engel olmak için Başkanlığımızca alınan tedbirler kapsamında 16 Mart 2020 tarihinden itibaren salgın hastalık riski sona erinceye kadar ülke genelindeki bütün cami ve mescitlerde cemaatle vakit namazları ve Cuma namazları kılınmasına ara verilmişti.Son günlerde salgının yayılma hızının düşmesi ve etkilerinin azalması gibi olumlu gelişmeler, konu ile ilgili birtakım kısıtlamaların kademeli olarak esnetilmesini venormalleşme sürecinin başlatılmasını gerekli kılmaktadır. Bu çerçevede milletimizin dini ve manevi hayatında önemli bir yere sahip olan camilerimizde  29 Mayıs 2020 Cuma günü Cuma namazı kılınmaya başlayacaktır.Cuma namazı kılınacak camilerin bilgileri ektedir.Tüm Halkımıza duyurulur.