04.02.2020

İDLİB YARDIM TIRI DUALARLA GÖNDERİLDİ

Geçtiğimiz hafta Tire Kaymakamlığı ve Tire Müftülüğü tarafından organize edilen İdlib yardım kampanyası sonlandırıldı. Yoğun ilginin olduğu kampanyada toplanan ayni yardımlar bir Tıra sarılarak sınır hattına gönderildi. Ödemiş, Kiraz Beydağ ve Bayındır Müftülüklerininde topladıkları ayni yardımlar aynı tır ile yollandı. Geçtiğimiz gün İbn-i Melek türbesi önünde yapılan mini uğurlama Törenine Tire İlçe Müftüsü Şaban Sadan Bayındır Müftüsü Abdullah KARACAN  , Tire Vaizleri Hüseyin Alınmaz, İlhami Akbulut, Müftülük şefi Mehmet Bayrak, çok sayıda din görevlisi ve vatandaş katıldı. Kur’anı Kerim tilaveti ile başlayan programda tüm İslam coğrafyası için dualar edildi. Yapılan duların ardından yardım tırı yola çıktı.

TEŞEKKÜRLER

Yardım kampanyasına Tire’de yoğun ilgi olduğunu söyleyen Tire Müftüsü Şaban Sadan, yapılan yardımlar için Tirelilere teşekkür etti. Elazığ ve Malatya depremlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Sadan, Deprem bölgesi içinde müftülük olarak ellerinden gelen yardımı gösterdiklerinin altını çizdi.