17.03.2022

ŞİİR YARIŞMASI

"ÇANAKKALE RUHU" TEMALI ŞİİR YARIŞMASI

Başkanlığımızca “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” etkinlikleri kapsamında devletin bekası, milletin huzuru için iman dolu göğüsleriyle Çanakkaleyi geçilmez kılan, Anadoludaki milli mücadelenin meşalesini diri tutmak amacıyla ülke genelinde lise öğrencileri arasında şiir yazma yarışması düzenlendi.

Yarışma şartnamesinde belirtilen kriterlere haiz konu kapsamında öğrencilerin yazdığı şiirler Tire Müftülüğünce kabul edilip mülki amir onayıyla oluşturulan komisyon marifetiyle, yazılan şiirler değerlendirmeye tabi tutularak dereceye giren eserler belirlendi.

Şiir yarışmasında, Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Derya BAL’ ın “Ölümsüz Kahramanlar” şiiri birinciliği kazanırken, Tire Kutsan Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Sena ÜÇER'in “Bir Ruh Dirilişi : Çanakkale” şiiri ikinciliği, Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Hamide Melahat OĞUZ’un "Çanakkale‘de Bir Yürek” şiiri üçüncülüğü kazandı. Tire Müftüsü Abdullah KIR, yarışmaya katılan öğrencilerle Müftülük Makamında kısa bir sohbetin ardında dereceye giren ve yarışmaya katılan öğrencilere hediyelerini takdim etti.

Yarışmaya ilgi gösteren, emek vererek eser gönderen tüm öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

ÖDÜLLER :

1. Derya BAL - 1.000 TL

2. Elif Sena ÜÇER - 750,00 TL

3. Hamide Melahat OĞUZ - 500,00 TL

Şiir yarışmasına katılan ve dereceye giremeyen öğrencilere ise teşvik ödülü olarak 200,00 TL ödül verilmiştir.