11.08.2023

YAZ KURAN KURSLARINDAN GÖRKEMLİ KAPANIŞ

Tire Müftülüğü 2023 Yaz Kuran Kursları geçtiğimiz gün Tire Paşa camiinde düzenlenen görkemli bir törenle kapandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm yurtta açılan Yaz Kuran Kurslarına Tire’de 98 kurs merkezinde, 130 öğretici ile 22 yaş altı toplam 2407 öğrenci katıldı. 03 temmuz-11 Ağustos 2023 tarihleri arasında süren 6 haftalık kursta öğrenciler Kuranı Kerim, İbadet, İtikad, Siyer, Ahlak, sosyal ve kültürel etkinlikler adı altında eğitimler aldı. Öğrencilerin moral ve motivasyonlarını arttırmak, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Futbol, Dart, Bocce ve Mangala turnuvaları tertip edilerek turnuvalarda derece elde eden takımlara çeşitli hediyeler verildi. 11 Ağustos da sona eren kurslar için geçtiğimiz gün Tire Paşa Camiinde görkemli bir tören düzenlendi. Yaz kuran Kursu öğrencilerinin katıldığı programa Tire Müftüsü Abdullah Kır, Müftülük Şube Müdürü Fatih Dinçer ve çok sayıda davetli katıldı. Törende Yaz Kuran Kurslarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Kapanış programında öğrenciler Kuran’ı Kerim okuyup ney eşliğinde ilahiler söyledi. Öğrencilere Pilav tavuk ikramı yapıldı. Yaz Kuran Kursu öğrencilerinden bir grup dualı temsili ok atışı gösterisi gerçekleştirdi. Programa yaklaşık bin davetli katıldı. Programda bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Abdullah Kır yaz kuran kurslarının öneminden bahsederek kurslara katılan öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. Yaz Kuran Kursları arası düzenlenen futbol turnuvasının şampiyonu Küçükkemerdere Yaz Kuran kursu öğrencileri şampiyonluk kupasını İlçe müftüsü Abdullah Kır’dan aldı.