26.03.2024

"BÜYÜKLERİMİZDEN MASALLAR" YARIŞMASINDA TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ TİRE 'DE

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, Kur'an kurslarımızda ve camilerimizde eğitim almakta olan kursiyerlerimizi üretmeye ve değerlerimiz üzerinde düşünmeye teşvik etmek, yıllardır ağızdan ağıza, kuşaktan kuşağa aktarılan fakat günümüzde unutulmaya yüz tutmuş masal kültürünü canlandırmak ve bu yolla değerler aktarımını sağlamak amacıyla "Büyüklerimizden Masallar" yarışması düzenlemiştir.
Kur'an kursları ve camilerimizde herhangi bir programda kaydı bulunan öğrencilere yönelik hazırlanan "İyilik ile Gönüllere Dokun" temalı masal yarışmasında katılım sağlayan masalları değerlendirmek üzere Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce bir komisyon kurulmuş, yapılan değerlendirmeler neticesinde ilçemiz  Merkez Kız Kur’an kursu kursiyerlerinden Hilal KILIÇ Türkiye birincisi olmuştur.
İlçe müftümüz Abdullah KIR, kursiyerimizi makamında kabul ederek kendisini yarışmadaki başarısından dolayı plaketle onure etmistir.