Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Torbalı İlçe Müftülüğümüz tarafından Torbalı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ziyaret edildi.
Gerçekleştirilen ziyarette İlçe Vaizlerimiz Sadullah BAKAR, Vedat SOĞUKÇEŞME ve Mehmet Salih AYGÜN öğrencilerle bir araya geldi.
Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen programda İlçe Vaizi Sadullah BAKAR tarafından etkileyici bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda İslam dünyası açısından büyük önem taşıyan Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevî ve Mescid-i Aksa ele alınarak, Peygamber Efendimiz’in (s.a.s.) şu hadisi şerifi aktarıldı:
“(İbadet için) sadece şu üç mescide yolculuk yapılır: Mescid-i Haram, Mescid-i Nebî ve Beytü’l-Makdis (Mescid-i Aksa)...”
Sunumda ayrıca Mescid-i Aksa’nın tarihî ve dinî önemi, Filistin’de yaşanan gelişmeler ile İsrail’in saldırıları ve ibadet özgürlüğüne yönelik engellemeleri hakkında öğrencilere bilgiler verildi.
Programda toplumda zaman zaman karıştırılan Mescid-i Aksa ile Kubbetü’s-Sahra arasındaki farklara da değinilerek, iki yapının tarihî ve mimari özellikleri hakkında bilgilendirme yapıldı.
Programda ayrıca Torbalı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Mustafa ER tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirildi.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği program, karşılıklı sohbet ve temennilerin ardından sona erdi.