22.02.2022

"18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi" etkinlikleri kapsamında lise öğrencileri arası "Çanakkale Ruhu" adlı şiir yazma yarışması düzenlenecektir.

Başkanlığımızca, "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi" etkinlikleri kapsamında devletin bekası, milletin huzuru için iman dolu göğüsleriyle Çanakkale'yi geçilmez kılan, Anadolu'daki Milli Mücadele'nin meşalesini ateşleyen şehitlerimizin kutlu mücadelesini diri tutmak amacıyla ülke genelinde lise öğrencileri arasında "Çanakkale Ruhu" adlı şiir yazma yarışması düzenlenecektir.

LİSE ÖĞRENCİLERİ ARASINDA ŞİİR YAZMA YARIŞMASINA YÖNELİK GENEL USUL VE ESASLAR

1. Yarışmanın temel amacı gençlerle iletişim kurmak ve onların zihinlerinde Çanakkale Ruhunun oluşmasına katkı sunmaktır. Bundan dolayı yarışmanın her aşamasında gençlik koordinatörleri, öğrenci yurtlarında görevli manevi danışmanlar, gençlik çalışmalarında görev alan diğer personel ile okul çevresinde görev yapan din görevlileri aktif olarak yer alacaklardır.

2. Yarışmaya sadece lise öğrencileri katılabileceklerdir. Bir öğrenci en fazla bir eser ile katılım sağlayabilecektir.

3. Son başvuru tarihi 11 Mart 2022 olarak belirlenmiştir.

4. Başvurular, öğrenim görülen okulun bulunduğu ilçe müftülüklerine (büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerinde öğrenim gören öğrenciler ise il müftülüklerine) yapılacaktır. Bununla birlikte müftülükler, katılım sürecinde öğrencilere kolaylık sağlanabilmesi adına ilçe milli eğitim müdürlükleri ve okul yönetimleri ile görüşerek başvuru işlemlerinin müftülükler adına okul idaresi tarafından alınmasını sağlayabileceklerdir.

5. Başvurular bireysel olarak, eser teslimi ve başvuru aynı anda olacak şekilde gerçekleştirilecektir.

6. Yarışmacılar, başvuru ve eser teslimi esnasında öğrenci olduklarını belirten belgeyi yanlarında bulunduracaklardır.

7. Yarışmalar ilçe bazında yapılacak olup ilçe müftülüklerinde (büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerinde il müftülüklerinde) oluşturulacak komisyon tarafından birinci, ikinci ve üçüncü olarak dereceye girenlerin tespit edilmesiyle icra edilecektir.

8. Ödüle layık görülerek dereceye giren öğrencilere müftülüklerce verilecek ödüller; birinciye 500 TL, ikinciye 300 TL, üçüncüye 200 TL şeklinde olacaktır.