02.06.2024

FOÇA’DA ‘’GAZZE DİRENİŞİ IŞIĞINDA FETİH VE ZAFER’’ KONFERANSI

Foça İlçe Müftülüğümüzce düzenlenen konferansa İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr.Hüseyin DURSUN konuşmacı olarak katıldı.
Eski Bağarası Çok amaçlı Salondaki programa Foça Kaymakamımız sayın Mehmet TÜRKÖZ, Foça Belediye Başkanımız sayın Saniye Bora FIÇI, Foça İlçe Müftüsü sayın Mustafa ATİLLA, İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın Yüksel  AKAR, Foça Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı Sedat ÖZDEMİR,  Din görevlilerimiz, Kuran Kursu Öğreticilerimiz, Muhtarlarımız, Öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız katıldı.
İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilaveti sonrası İlçe Müftümüz açış konuşması yaptılar.Kısa veciz konuşmalarında ‘’Sözün bittiği yerdeyiz.Gazzede insanlık ölüyor, dram yaşanıyor, savaş suçu işleniyor, Buna savaş deniyor ama bu savaş değil katliam ve soykırım yaşanıyor.Bir hadisi Şerif:’’Müminler birbirini sevmekte birbirine Acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvuHasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar.’’ Buyurulmuştur.
Dedi. Dr. Hüseyin DURSUN Konuşmasında Siyonizmin tarihsel süreci ve günümüzde Siyonist işgalini ele aldı.Yedi Ekimden bu yana Gazze’de insanların öldürülmeye devam ettiğini coşkulu üslubuyla dile getirdi.Nice az toplulukların çok topluluklara galip geldiğini Tarihten örnekleri ile dile getirerek, Zafer’in  eryada geç inananların olacağını ifade ettiler.
Konferans sonrası sayın kaymakamımız bu programın düzenlenmesi ve katılımlardan dolayı teşekkür edip misafirimize hediye takdim ettiler. Program emekli imam hatip Ömer başkan hocamızın duasıyla sona erdi.Program sonrası tüm misafirlere ikramda bulunuldu.