15.07.2024

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

🇹🇷15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında; Kaymakamımız Sn. İrem Baha Yağan’ın öncülüğünde ilçe protokolü ve vatandaşlarımızın katılımıyla;

✅Bakır Mahallesi Şehit Üsteğmen Mehmet Sakallı,

✅Bakır Mahallesi Şehit Osman Sarı,

✅Adaküre Mahallesi Şehit Doğan Kuşdemir,

✅Yağcılar Mahallesi Şehit Başaran Kahraman,

✅Kurudere Mahallesi Şehit Raşit Başoğlu,

📌Şehitlikleri ziyaret edilerek, Din Görevlilerimiz tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi ardından İlçe Müftümüz Halis Benli tarafından dualar edildi.

🇹🇷 Beydağ Barajı Kır Restaurant'da Gazilerle düzenlenen buluşmada, demokrasi ve milli birlik ruhunu pekiştirmek amacıyla Gazilerimiz hatıralarını paylaştı ve duygusal anlar yaşandı.  Sayın Kaymakamımız, vatanımızın birliği ve bütünlüğü için mücadele eden gazilerimize minnet ve şükranlarını sundu. Ayrıca, 15 Temmuz'un önemine değinerek, bu tür buluşmaların toplumumuzun birlik ve beraberliğine katkı sağladığını vurguladı.

🇹🇷 Daha sonra protokol, Şehit Başaran Kahraman’ın evini, kıymetli ailesini ve kabrini ziyaret ederek, dualarla şehidimizi andılar.

🇹🇷Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü etkinliği, halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Yürüyüş sırasında ellerde gururla taşınan Türk bayrakları, şehitlerimizin anısına yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı, duygusal anlara sahne oldu.

📌Yürüyüşün ardından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda Merkez Camii Müezzin-Kayyımı İbrahim Çimen’in Kur’an Tilaveti ile başlayan program İlçe Müftümüz Halis Benli'nin duaları eşliğinde devam etti.

📌00.13’te tüm camilerimizde okunan selalar ile program sonlandı.

Cennet vatanımızı canından aziz bilen şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler dileriz.