17.10.2022

Türker DOĞAN

1983 yılında Konya'nın Doğanhisar ilçesinde doğdu. Aslen Kırıkkalelidir. Ortaokul ve lise eğitimini Akşehir İmam Hatip Lisesinde (Akşehir Şehit Muhammet Fatih Safitürk Anadolu İmam Hatip Lisesi), yükseköğrenimini Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamladı.

İlk defa Şırnak/Uludere Merkez Çarşı Camiine (Kılaban Merkez Camii) imam hatip olarak atandı. Kırıkkale/Balışeyh Eldelek ve Battaloba köyleri, Muğla/Milas Derince mahallesi ve İzmir/Selçuk Merkez Kılıçarslan camilerinde imam hatip olarak görev yaptı.

2016 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğüne kursiyer olarak iltihak etti. Üç yıl devam eden Kur'an-ı Kerim, Arapça ve İslami ilimlerden oluşan ihtisas eğitimini tamamlayıp, 2019 yılında 3. dönem mezunu olarak Diyanet İşleri Başkanlığının vermiş olduğu "İhtisas Kursu Başarı Belgesi'ni almaya hak kazandı.

Aynı yıl İzmir ili Foça İlçe Vaizliği kadrosuna atandı. Üç yıl bu görevi ifa etti. Akabinde 15.10.2022 tarihinde ilçemize müftü olarak tayin oldu. Türker DOĞAN evli ve iki çocuk babasıdır.