29.06.2022

YAZ KUR'AN KURSLARI BAŞLADI

Karaburun’da Yaz Kur'an Kursları başladı...

‘’Haydi Koş Gel, Camiler Seninle Güzel’’ şiarıyla Yaz Kur’an kurslarının eğitim öğretime başlayacağı 27 Haziran 2022 Pazartesi günü Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ’ın himayesinde Diyanet TV’den canlı yayınla gösterilen Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı ile tüm yurtta başladı.

Kur'an-ı Kerim ile İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hayatı (siyer) gibi derslerin işleneceği Yaz Kur'an kurslarında, Kur’an-ı Kerim okumak, anlamını öğrenmek, din eğitimi almak isteyen çocuk ve gençlerimiz;Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler öğretimi yanında, milli birlik ve beraberlik bilincinin geliştirilmesi, sevgi, saygı ve dostluk bağlarının güçlendirilmesi, vatan, millet, bayrak, şehitlik, gazilik gibi milli ve manevi değerlerin özümsetilmesi, bir arada yaşama ve sorumluluk bilincinin geliştirilmesi gibi değerlerin kazandırılmasının amaçlandığı Yaz Kur’an Kursları Diyanet İşleri Başkanlığının yaygın din eğitimi faaliyetleri bağlamında, tüm yurtta olduğu gibi Karaburun’da da tüm Camiler ve Kur’an Kurslarında başladı.
         Kurslarımız 26 Ağustos 2022 tarihine kadar devam edecek.