21.12.2018

Aile Okulu Seminerleri

AİLE OKULU SEMİNERİ

1-Seminerlerin uygulanması, bölge şartları göz önüne alınarak 2018 yılı içerisinde tamamlanacaktır.

2-Coğrafi şartları uygun ve birbirine yakın olan illerde, Müftülüklerin inisiyatifiyle koordineli aile okulu programı gerçekleştirilebilecektir.

3-Aile Okulu Seminerleri hafta sonuna denk gelecek şekilde iki gün olarak gerçekleştirilecektir. Tarih planlamasında birbirine yakın illerin gruplandırılması yapılmıştır.

4-Kur'an ve Sünnet Perspektifinde Aile Olmak ve Aile Kalmak, Ailede Mahremiyet Bilinci, Ailede Fıkhî Meseleler, Çocukluk Döneminde Din ve Değer Eğitimi başlıklarında alanında Uzman Başkanlık personelinden istifade edilebilecektir.

5- Programa imza karşılığında Vaiz, Din Hizmetleri Uzmanı, Kur’an Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım kadrosundaki personelin eşleriyle birlikte katılması sağlanacaktır.

6-Seminerlere katılan/katılmayan personele dair adı, soyadı, unvanı, görev yeri vb. bilgiler İl müftülüklerinin din hizmetleri şube müdürlüğünce tespit edilip arşivlenecektir. Katılmayan personele yönelik seminer planlamaları ise geciktirilmeden yapılacaktır.

7-Program sonunda katılımcıların ek-5’te yer alan anket formunu doldurmaları sağlanacak ve uygulanan anket formları değerlendirilmek üzere Başkanlığımıza gönderilecektir.

8-Program      sonunda          ek-6’da           bulunan           rapor   doldurularak anketlerle birlikte Başkanlığımıza ulaştırılacaktır.

Mustafa GEZGİN

İlçe Müftü V.