05.11.2018

Kiraz İlçe Müftülüğü Tanıtımı

KİRAZ İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ

A)- GENEL BİLGİLER

1948 tarihinde teşkilatını kurarak çalışmalarına başlayan Kiraz İlçe Müftülüğü, İlçe Müftüsü; 1 Şube Müdürü, 1 Vaiz, 3 Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni, 1 Şoför, 1 Hizmetli ve İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu öğreticileri dahil toplam 102 personel ile İlçe genelinde hizmet vermektedir.

633 sayılı yasaya göre; din konusunda toplumu aydınlatma görevi verilen Başkanlığımızın, İlçe Teşkilatı olarak, bu görevimizi en iyi şekilde ifa etmek için her 15 günde bir, yeni gelişmeleri paylaşmak, plan ve değerlendirmeler yapmak ve meslek alanlarımızla ilgili konularda görüş alış verişinde bulunmak üzere Müftülükte toplantı yapılmaktadır. Her ayın 15’inde de tüm personelimizle aylık mutat toplantılar yapılmaktadır.

İlçemizde ihtiyaç duyulan dinî ve hayrî hizmetleri yerine getirmek amacıyla Müftülüğümüz bünyesinde Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kiraz Şubesi faaliyetlerine devam etmektedir. Müftülüğümüz hizmetlerini mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait binada sürdürmektedir.

B)- HİZMET BİNASI, LOJMAN, ARAÇ VE DİĞER SOSYAL TESİS BİLGİLERİ

Hizmet binamız Cumhuriyet Mahallesi Merkez İsa Bey Camii müştemilatı içerisinde Vakıflar Genel Müdürlüğü Mülkiyetine ait olup kiralama usulü ile istihdam edilmekte ve kalorifer ile ısıtılmaktadır.

İlçe Müftülüğüne ait hizmet binası ve herhangi bir sosyal tesis yoktur. Türkiye Diyanet Vakfının Tüzel kişiliği üzerine kayıtlı İlçemiz Yeni Mahalle Küçük Menderes Caddesinde 2 katlı lojman ve bir adet binek otosu vardır.

İlçe Merkezinde yer alan camilerin hiç birinde personelin yararlanacağı lojman mevcut değildir.

Köylerimizdeki personelimiz, Köy Tüzel kişiliğine ait Camilerin lojmanlarından yararlanmaktadır. Az sayıda görevlimiz kira vermektedir.

C)- CAMİ VE KUR’AN KURSLARIMIZ

İlçemiz Müftülüğüne bağlı kadrolu kadrosuz 98 camimiz ile T.D.Vakfına bağlı 3 katlı binada hizmet veren bir adet Yatılı Erkek Kur’an Kursumuz vardır. Bunun haricinde 6 adet Bayan Kur’an Kursu sınıfı ile 4-6 Yaş çocuklarımıza eğitim veren bir adet Anaokulu bulunmaktadır.

D)- VAAZ VE İRŞAD HİZMETLERİ

1- Vaaz ve irşat hizmetlerine gerekli öncelik verilmekte, Konuları halkın seviyesi ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak seçilmekte, Süre konusuna dikkat edilmekte, maddi ve manevi destek sağlanmaya çalışılmaktadır.

2- Vaazlarda halkımızın birlik ve beraberliğini artıracak, bölücü ve yıkıcı akımlara karşı bilgili ve uyanık olmalarını sağlayacak konulara yer verilmektedir.

3- Vaaz ve İrşat hizmetleri, İlçemiz pazarının kurulduğu Çarşamba ve Cuma günlerinde bütün camilerimize ulaşacak şekilde yapılmaktadır.

4- Cami dışı Din Hizmetlerine gerekli önem verilmektedir.

5- Gençlerimize yönelik Gençlik Koordinatörlüğü çok yönlü olarak faaliyetlerini yürütmektedir.

E)- NİKÂH – EVLENDİRME HİZMETLERİ

2017 yılında Evlendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Öngören Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte ülkemiz genelinde il ve ilçe müftülükleri ile Diyanet İşleri Başkanlığı Yurt Dışı Temsilciliklerinde resmi nikah kıyma işlemleri gerçekleştirilmeye başladı.

Sistemsel altyapı gereksinimlerini tamamlayan Kiraz İlçe Müftülüğü'nde bu bağlamda nikah kıyma hizmetlerine başlamıştır.

Müftülük İletişim Bilgileri:

E-Posta