11.04.2019

İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜ ADRB PERSONELİ KİRAZ'DA DEĞERLER EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE BİR DİZİ SEMİNER VERDİ

"KİRAZ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ"

İzmir İl Müftülüğü Merkez ADRB (Aile ve Dini Rehberlik Bürosu) Koordinatörü Dr. Serpil Başar, Merkez ADRB üyeleri Sema Güneş, Zehra Yılmaz, Zeynep Budun ile Balcova İlçe Müftülüğü ADRB Koordinatörü Tuba Tekkoyun, Konak İlçe Müftülüğü ADRB Koordinatörü  Nurgül Özen ve Buca İlçe Müftülüğü ADRB Koordinatörü  Adem Çıplak'tan oluşan 7 kişilik bir ekip 08.04.2019 tarihinde Kiraz İlçesi'ne bağlı Olgunlar, Cevizli ve Akpınar mahalle/köylerinde "KİRAZ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ " kapsamında 7 ayrı seminer programı düzenlendi.

Program sabah  kızlara, öğleden sonra ise annelere olacak şekilde her köyde 2 program şeklinde ve 1 köyde de ayrıca erkeklere kahvehane söyleyişi seklinde uygulandı ve gelen sorular cevaplanarak 300 kişilik bir hedef kitleye ulaşıldı.

Program sonrasında Kiraz İlçe Müftümüz Yakup ŞENER'in de katılımıyla İlçe Kaymakamı Sn. Emin KAYMAK Beyefendi ile Kiraz Belediye Başkanı Sn. Saliha ÖZÇINAR Hanımefendi ziyaret edilerek ilçede ailevi problemler ve sosyal sorunlar ile Bunların çözüm yolları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Devam eden süreçte proje kapsamında  Değerler Eğitimi faaliyetlerine devam edilmesi talep edildi.

Projenin ev sahipliğini üstlenen Kiraz İlçe Müftümüz Sn. Yakup Şener ve ADRB İlçe Koordinatörü  Vaiz Osman Yılmaz da organizasyona destek verdiler.